Matcha förlovningsringar med vigselringar

Det bästa med ringar till förlovning och bröllop är att man har en så stor frihet vad gäller design och material. Idag är det så pass vanligt med specialdesignade ringar att nästan varje smyckesbutik kan erbjuda möjligheten att påverka ringarnas utseende. En trend som alltid varit aktuell är att matcha förlovningsringar med vigselringar. Detta betyder i praktiken att man behåller sin förlovningsring på och vid bröllopet så läggs en vigselring till. Man har alltså två ringar på sitt finger, men genom att matcha deras design så ser de ut som en ring med dubbelt band.
Om man vill behålla sin förlovningsring och bära den tillsammans med en bröllopsring så är det viktigt att man tänker på detta redan då man beställer den första ringen. Det är nämligen viktigt att ringarna har en passform som är bekväm och att deras design stämmer överrens för ett harmoniskt och vackert samspel då de kommer att sitta ihop på ett finger.

Förlovningsring och bröllopsring på samma finger
Det vanligaste är förstås att man bär de två ringarna ihop på samma finger. Om man har haft ringen från förlovningen på sin högra hand så får man flytta den till den vänstra där man kommer att bära ringen efter vigseln. Det går förstås också att behålla en ring på den högra handen och en på den vänstra. Om man trivs med denna kombination bättre så har man ju även en större frihet vad gäller design av ringarna. Det man ska komma ihåg är dock att den som är högerhänt använder sin högra hand mer flitigt. Därför är det inte att rekommendera en ring med diamanter som står ut till den högra handen.

Enkla band och diamanter
En klassisk variant av dubbla ringar är att man helt enkelt efter bröllopet har två enkla band på sitt vänstra finger. Den här typen av dubbla ringar ser man ofta på kvinnor som gifte sig under 1950-talet, men även efter detta årtionde så var det många som valde denna design. Då man bär två enkla ringar av guld så kanske det inte ser så spännande ut, men det ger ett klassiskt intryck som kanske påminner om mormor och farmor på ett tryggt sätt.
Då man innefattar diamanter i sina ringar så väljer man oftast att låta ringen till förlovningen ha en krona med en större diamant som pekar ut. Det här är den klassiska diamantringen för förlovningar. Till denna ring kan man sedan lägga till ett enkelt band i samma ädelmetall eller en ring som inkluderar diamanter hela vägen runt. Intrycket blir mycket glittrigt och vackert.

Ringen som är förevigt
Både vigsel- och förlovningsringen anses vara ett smycke som är för evigt. Det är ju i varje fall vad man hoppas på då dessa ringar sätts på fingret. Eftersom man planerar att bära sina ringar för resten av livet så måste man tänka långsiktigt då man väljer modell. Det kan ju hända att det just nu är trendigt med sicksackmönster på ringarna, men frågan är om detta mönster kommer att kännas lika attraktivt om 10 år. Det är bättre att välja en design som har överlevt decennium efter decennium för att säkra sig om att ringarna kommer att glädja lika mycket om 20 år som de gör idag.
En annan sak att tänka på är att fingrar ändrar storlek allteftersom man blir äldre så det är bra att välja ringar som man kan justera i storlek då detta behövs.

This entry was posted in Bröllop. Bookmark the permalink.

Comments are closed.