Värmepump för fritidshuset

När man vill skaffa en värmepump för fritidshuset så gäller det att välja rätt. Även om man mest behöver värmen för vintermånaderna så ska man betänka hur en luftvärmepump även kan erbjuda kyla under sommaren. Idag kan man få fatt i värmepumpssystem som är kostnadseffektiva, men varje system är inte optimalt för varje fritidshus.
Börja med att se närmre på följande:
• Hur stort är fritidshuset?
• Har det flera plan?
• Isolering, existerar den, när sattes den in?
• Finns det redan ett system för värme annat än elektriska element?
Ta kontakt med leverantörer av värmepumpar och förklara vilken typ av fritidshus, enligt punkterna ovan, som du behöver pumpen för. Sedan kan du få en offert för den typ av pump som skulle kunna fungera bäst. Det kan också vara smart att bjuda in leverantören till fritidshuset för att på plats ta reda på vilket system som kommer att fungera allra bäst. Det är ju inte alltid som man själv är medveten om de detaljer som kan leda till att man till sist måste fokusera på luftvärmepumpar med fläkt och helt frångå idén om att även värma vattnet med pumpen.
Det kan löna sig att se över ett fritidshus uppvärmning. Om man spenderar vintersemestrar i huset så är det mycket viktigt att man tänker på att skaffa en pump som klarar av extrem kyla.

This entry was posted in Energi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.