Slipsar

Slipsen är en accessoar som funnits med länge. Den klassiska slipsen syntes först någon gång under 1600-talet och kommer från början från den kroatiska armén. Slipsen har under perioden förändrats både i utseende och funktion och används idag i huvudsak när man skall klä upp sig till något, som t.ex. fest, bröllop eller begravning.

Även somliga yrkesgrupper är traditionellt bärare av slips. För vissa yrken förväntas nästan alltid personen att bära slips i sin tjänsteutövning. Exempelvis advokater, tjänstemän och VD på större företag och även försäljare har en tradition av att bära slips även om kravet på att bära slips de senaste åren blivit något mindre. Dock är det många som under åren personifierat sig genom att bära slips och alltid bär slips, även på sin lediga tid.

Slipsen är även en uppskattad och populär gåva att ge till en man. Fars dag är en klassisk dag att ge bort en slips på och många barn köper slips till sin far eller bror när det är julafton. Det mest populära är slipsar av siden och de finns i en mängd olika kvaliteter. Sidenslipsar säljs i många butiker, både fysiska och e-butiker, och finns i alla prisnivåer. Något som hänt är att både e-handel och fysiska butiker tar ut höga priser för sina slipsar och gör en riktigt stor vinst. Sen finns det butiker både på nätet och fysiska som säljer slipsar för låga priser men ändå håller en hög kvalitet och det är där du borde handla din slips

This entry was posted in Accessoarer. Bookmark the permalink.

Comments are closed.