Vågat förr och nu

När man tittar på det som var vågat förr och nu när det gäller personlig stil så kan man se att det förändrats mycket på 30-40 år så där.
Om man ville titta på lättklädda kvinnor vara man hänvisad till postorderkataloger eller de där tidningarna som Lektyr med flera. Förhållandevis oskyldigt material i dem och egentligen ingenting att förfasas över. Även om en del kunde göra det i alla fall. Kanske inte mot postorderkatalogerna men väl mot tidningarna.

Det fanns förvisso lite mer grövre material i andra tidningar som de butiker som sålde dem hade bakom ett skynke, men där vara man som ungdom inte välkommen att titta in.

Numera så har det scenariot helt ändras. Postorderkatalogerna finns kvar men ligger nu på nätet i stor utsträckning. Men det lättklädda och nakna i stil med det som Lektyr och FibAktuellt hade finns numera omkring oss i olika former. Tittar vi på en dokusåpa brukar det både vara naket och samlag som visas. Riksmedia som Expressen och Aftonbladet verkar tävla i vem som kan visa mest hud. Och då gärna på kändisar.
Frågan är bara när denna normförskjutning började egentligen.

This entry was posted in Kläder. Bookmark the permalink.

Comments are closed.