Förlovningsringar med diamanter

Det finns förstås mycket att tänka på då man vill köpa förlovningsringar med diamanter men det många tänker på i första hand är färg, klarhet, beskärning och vikt. Om man handlar diamanten från en utländsk butik så är det color, clarity, cut och carat som man ska hålla utkik efter och helst lära sig lite mer om innan man väljer sin ring. Nu behöver man inte lämna Sverige för att skaffa en vacker ring med diamanter. Det finns pålitliga svenska företag som Lamastone.se som kan erbjuda en stor variation av diamanter och ringar. Detta gör att man med enkelhet kan finna förlovningsringar som passar både budget och smak.

 
Klarhet och färg på diamanter
Diamanter finns i alla möjliga färger och ibland kan färg på diamanten innebära att den blir jättedyr. Om en diamant är naturligt rosa och samtidigt mycket klar så kommer den med största sannolikhet kosta som ett mindre hus. Vill man ha verkligt vackra och dyrbara diamanter i sina ringar så kan man dock leka lite med just klarhet och färg för att få ner priset. Det är nämligen så att en diamant som inte är perfekt vad gäller klarhet och som kanske har ett mindre inslag av gult fortfarande kan se helt fantastisk ut. Diamanter är unika och varje diamant har en personlig känsla som man måste tänka på då man väljer ut stenar till sin ring.

 
Det viktiga är att man köper sina diamanter från en säker källa så att man inte blir lurad på priset. Om man handlar verkliga diamanter så behöver man inte oroa sig för att ett visst färginslag eller en lägre klarhet kommer att göra ringen mindre attraktiv. Köper man bara verkliga diamanter med certifikat så får man en ring som kommer att vara till glädje för resten av livet, för diamanter förblir lika vackra som den dag du först satte ringen på ditt finger.

 
Formen på diamanterna
Det finns olika former på diamanter som man kan sätta i ringar. Den vanligaste formen är den runda briljanten. Idag är det dock mycket populärt att välja andra typer som den päronformade diamanten eller diamanter som ser ut som ett hjärta, en droppe eller en kudde. Då man väljer en form som inte är rund som briljanten så är det viktigt att man tar reda på hur diamanten kommer att se ut i dagsljus. Diamanter som är rektangulära och platta kan störas mer av inslag i stenen än till exempel en djupare prinsessdiamantform.

 
För att välja rätt form så är det också viktigt att tänka på hur ringen ska se ut. Om man vill skaffa billigare diamanter till sin ring så kan det vara riktigt lyckat att inkludera dessa i bandet för en kraftigare effekt. En dyrare sten kan dock förtjäna att få spela solo i en krona där man kanske kan inkludera ett par ädelstenar i annan färg bredvid huvuddiamanten.

 
Man kan köpa ringar med diamanter online, men man ska bara göra detta från företag som kan erhålla certifikat för dyrare stenar. Med ett certifikat så kan man nämligen bevisa att stenen är äkta och det kan man behöva i det läge att man vill sälja sin ring eller kanske byta ut den mot en ny ring med andra diamanter.

This entry was posted in Accessoarer. Bookmark the permalink.

Comments are closed.