Ta hand om

Att ta hand om sin klocka garanterar att den håller längre. Här får du ett par råd att tänka på när det kommer till att sköta om din klocka på rätt sätt. Först och främst, se till att undvika vatten så mycket som möjligt. Vatten skadar viktiga komponenter i urverket, särskilt saltvatten. Även klorvatten är något som kan försämra din klockas kvalitet.  Det är bättre att lämna klockan hemma när du ska till stranden eller badhuset. Det finns vattentäta klockor, men inte heller de tål salt- eller klorvatten, så kommer de i kontakt med det, skölj den i kranvatten.

En annan viktig sak att tänka på är att du bör serva din klocka lite då och då. En klocka har många små rörliga delar och dessa behöver oljas, smörjas och poleras för att fungera. En batteriklocka servas på bästa sätt genom att se till att byta batteri vid behov. En klocka mår även bra av att användas och ligger den för länge i en låda så kan den sluta att fungera.

Armbandet på klockan behöver även det tas om hand. Därför ska du även rengöra din länk eller ditt armband. Damm och svett kan skada armbandet annars.  En läderrem kan du göra ren med en torr duk och en länk kan du använda en tandborste som är mjuk samt diskmedel och vatten. Sedan torka av med en mjuk trasa. Glaset på klockan kan poleras, och ett enkelt tips är att ta lite tandkräm utan slipmedel. Se till att undvika vatten på boetten.

 

 

This entry was posted in Accessoarer. Bookmark the permalink.

Comments are closed.